اکسیژن
اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن دعوت از دانشجویان برای تشکیل گروه های مدافع محیط زیست، تاکید کرد: حوزه فعالیت دانشجویی فقط حوزه سیاسی نیست و دانشجویان در عرصه اجتماعی مانند فعالیت های محیط زیستی می توانند بسیار موفق باشند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معصومه ابتکار در نشست مشترک دانشجویان دانشگاه های دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد افزود: امروز زمینه های قانونی برای شکل گیری تشکل های مردم نهاد و محیط زیستی هموار شده است، ضمن اینکه سازمان حفاظت محیط زیست نیز از آنها حمایت خواهد کرد و دانشجویان می توانند در این نوع تشکل ها نقش موثری داشته باشند.

وی اظهار کرد: ما باید از فراز و فرودهای جنبش دانشجویی درس بگیریم، نقش آفرینی این جنبش در طول شکل گیری اش زیاد بوده و بی تردید در شکل گیری انقلاب اسلامی نیز موثر بوده است.

ابتکار ادامه داد: جنبش دانشجویی نقش سازنده ای را در شکل گیری جامعه مدنی ایفا می کند، جریان دانشجویی به دلیل نو شدن و عدم ایجاد تعلق و ماهیت جوان آن آرمان گرا، پیشرو تحول پذیر و تحول ساز است و باید بتواند شناخت کافی از تحولات اجتماعی داشته باشد، این جنبش باید یک تحلیل جهانی و فرا زمانی از مسایل پشت پرده در سیاست داشته باشد و اینجا است که بصیرت نیز تعریف می شود.


ابتکار درباره رابطه جنبش دانشجویی با حاکمیت گفت: ارتباط جنبش دانشجویی با حاکمیت قاعدتا و در تمام جوامع نوعی ارتباط نقادانه بوده و باید سعی شود با منطق و نگرشی علمی توام باشد، اصل بر این است که نقد دانشجویی باید از مواضع معتدل و منطقی مطرح شود، امروزه در تعاریف جدید از حکمروایی فقط به نقش دولت ها بسنده نمی کنند بلکه نقش نهادهای خصوصی و مدنی مانند جریانات دانشجویی بسیار مهم و تعیین کننده است.

وی اظهار داشت: جریان دانشجویی در خیلی از جاها توانسته است از انحرافات مصون بماند و با فرصتی که در دانشگاه ها به وجود می آید فضایی برای طرح این گفتمان ایجاد می شود تا دانشجو بسنجد که چطور می تواند دانشگاه و جامعه خود را تغییر دهد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رمز این تغییر در درون ما است و تا تغییری در نحوه نگرش و تفکر و منش زندگی ما ایرانیان صورت نگیرد نمی توان انتظار داشت که صرفا با تغییرات سیاسی مشکلات حل شود، باید روی شیوه های زندگی تامل بیشتری کرد، آستانه تحمل ما ایرانیان نیز گاهی پایین است، امروز مصرف گرایی لطمات زیادی به اقتصاد و محیط زیست می زند.

ابتکار افزود: امروزه جنبش دانشجویی می تواند در قالب تشکل ها و با هم افزایی و ارتباط با دولت به پیشبرد اهداف اصلاح گرایانه و موثر در جامعه کمک کند، دولت تدبیر و امید نیز تلاش کرده تا فضایی را برای تشکل ها فراهم کند که نگاه امنیتی جایی در آن ندارد، باید گفت که بخشی از مطالبات دانشجویان در دولت محقق شده و بخش های دیگر آنهم مورد توجه و اهتمام است، همه می دانیم که عده ای می خواهند به گفتمان اعتدال لطمه بزنند و ما نباید بگذاریم که آنان موفق شوند.

وی با اشاره به ایجاد تشکل های دانشجویی گفت: صرف شکل گیری یک تشکل بدون نفوذ و تاثیر در دانشگاه ها بی فایده است، البته این را هم بگویم که لزوما فعالیت های دانشجویی نباید در سیاست خلاصه شود و فعالیت های اجتماعی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

ابتکار افزود: یکی از همین فعالیت ها برای ایجاد تشکل های محیط زیستی است که مورد توجه جوانان و از مطالبات آنان هم هست، امیدوارم این قبیل از فعالیت ها که مورد استقبال سازمان حفاظت محیط زیست نیز هست بتواند نشاط را به فعالیت های دانشجویی بازگرداند.

ابتکار در پاسخ به سوالی درباره پارازیت ها اظهار کرد: موضوع پارازیت با وجود آنکه متولی مشخصی ندارد از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و سایر دستگاه های مسوول در حال پیگیری است. در این زمینه تمام دستگاه های کشور موظف به رعایت استاندارد هستند. استدلال محیط زیست این است که با توجه به استانداردهای دستگاه های پارازیت انداز کاربردهای مورد نظر برای این دستگاهها تعریف نشده است.

ابتکار با اشاره به نقش دانشجویان در سازمان های مردم نهاد کشور گفت: ما در این سازمان ها دانشجویان بسیاری داریم که در آنها مشغول به فعالیت هستند، متاسفانه در دولت های نهم و دهم بسیاری از تشکل های زیست محیطی تضعیف یا تعطیل شدند اما امروزه برای این تشکل ها زمینه های مساعدی فراهم شده و زمینه های قانونی برای شکل گیری آنها را هموار کرده ایم، ضمن اینکه سازمان حفاظت محیط زیست نیز از آنها حمایت خواهد کرد و دانشجویان می توانند در این نوع تشکل ها نقش موثری داشته باشند.

رییس سازمان حفاظت از محیط زیست ادامه داد: با توجه به اینکه جامعه ما به تکثر و تعدد در دیدگاه های سیاسی و اجتماعی نیاز دارد باید بتوانیم گفتمانی سالم در دانشگاه ها به وجود بیاوریم؛ گفتمانی که با انقلاب اسلامی و فرهنگ ملی و دینی ما سازگار باشد. ما باید صبر و استقامت خود را در مقابل فشارها و تقابل ها افزایش دهیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت دریاچه ارومیه گفت: سازمان حفاظت محیط زیست از سال 1379 نسبت به خشک شدن دریاچه ارومیه هشدار داده بود اما متاسفانه با فشارهای فراوان به دولت به روش های مختلفی مانند خواسته های نمایندگان مجلس، احداث سدهای متعدد و حفر چاههای غیرمجاز، همچنین تغییر الگوی کشاورزی توسط مردم به کشاورزی آب بر اتفاقی که نباید رخ دهد رخ داد.

وی افزود: جاده میان گذر نیز یکی از اقداماتی بود که به خشک کردن بیشتر آب این دریاچه کمک کرد باید گفت که احیای این دریاچه زمان بر است، اکنون اعتبار 750 میلیاردی برای نجات آن پیش بینی و گسترش اراضی فعالیت های کشاورزی ناپایدار در ارومیه مهار شده است. تلاش های زیادی در حال انجام است تا دریاچه ارومیه احیا شود. تصمیمی که گرفته شده این است که در ابتدا حق آبه های طبیعی را بدهیم و بعد به بخش های دیگر توزیع شود. باید این را نیز بگویم که همه رودخانه ها از زاینده رود تا کارون و تالاب ها از انزلی تا هامون برای ما اهمیت دارند.


تاریخ خبر: 29/09/1393

مطالب مرتبط :

کاهش ارتکاب جرم با برداشتن نگاه امنیتی از روی تشکل های زیست محیطی

 

 

 

 

 

 

 

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

نوشته شده در تاريخ سه شنبه 2 دی 1393برچسب:ابتکار,دانشجویان,تشکل,جنبش دانشجویی,محیطزیست, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.